El llibre digital

Què és un llibre digital?

Un llibre digital és un material multimèdia i multidispositiu que es reprodueix per mitjà d’eines tecnològiques i que ofereix la possibilitat d’interactuar amb el contingut.

Es tracta d’un llibre enriquit, que permet combinar informació de diferents fonts, destacar punts clau amb subratllat o anotacions i també personalitzar-ne el contingut per ajustar-lo a la realitat de l’aula i de l’alumnat.

Audiovisual, interactiu, actualitzable, adaptable i personalitzable.

Per descobrir els llibres de text digitals i treure’n el màxim partit és important conèixer la seva naturalesa i diferenciar-los dels llibres electrònics. Tot i que comparteixen algunes característiques, els llibres electrònics són una versió digital plana d’un llibre imprès, mentre que els llibres digitals van més enllà i ofereixen un marc de treball enriquit, tant per als docents com per als estudiants.

Beneficis dels llibres digitals

Els principals avantatges dels llibres de text digitals en el procés d’aprenentatge de l’alumnat són:

  • La diversitat de formats digitals que adopten els continguts motiva i atreu millor l’alumnat.
  • Els recursos audiovisuals i interactius de què es componen faciliten la comprensió de conceptes.
  • Afavoreixen la interacció amb el contingut i la seva aplicació a situacions reals.
  • Són completament actualitzables, i podràs modificar-ne el contingut a partir del context, nodrint-lo de temes d’actualitat.
  • Tant tu com el teu alumnat podreu accedir al contingut en qualsevol moment i lloc, amb a internet o sense connexió.
  • Et permeten estalviar molt de temps en el dia a dia gràcies a l’autoavaluació. Pots fer servir exercicis autocorregibles.
  • T’ofereix la possibilitat de personalitzar-ne els continguts i d’adaptar-los segons les necessitats de cada alumne i alumna.
  • Contribueixen al desenvolupament de la competència digital, molt important en la societat actual.
  • Un únic dispositiu amb tots els llibres facilita i alleugereix el trasllat de materials.  Els alumnes ja no es podran oblidar el llibre de matemàtiques!

Contingut intel·ligent

El llibre de text digital ha d’evolucionar per convertir-se en un contingut intel·ligent que ofereixi valor afegit a tota la comunitat educativa.

Es preveu que esdevindrà una eina d’anàlisi i millora contínua que apoderarà el professorat en el procés d’ensenyament. El llibre de text digital et permetrà obtenir informació analítica sobre el contingut en temps real, saber què genera més interès i quins continguts són menys rellevants per a l’alumnat. A més, serà el teu millor aliat per posar en marxa tècniques de gamificació a l’aula que facin del procés d’ensenyament una experiència memorable.

Aquests materials digitals et serviran com a entorns de cocreació amb altres professors o amb els teus alumnes, podràs crear espais de treball grupals i multidisciplinaris per fomentar la col·laboració i el treball en equip.

El llibre de text digital, per l’adaptabilitat que té, afavoreix l’atenció a la diversitat i l’aprenentatge personalitzat. Un recurs únic amb què podràs controlar la classe i gestionar les seves necessitats.

 Vols que tractem un altre tema?Fes els teus suggeriments mitjançant

santillanaclientes@santillana.com

Junts treballem per l’educació